Ο απόφοιτός μας Μάριος Χριστοδούλου έγινε δεκτός με υποτροφία στο Lehigh University (Pennsylvania)

Ο Μάριος Χριστοδούλου το 2009
στον διαγωνισμό του ΦΙΛΩΝΑ
όπου απέσπασε Α΄ Βραβείο


Ο Μάριος Χριστοδούλου, υπότροφος αριστούχος του Δημοτικού Ωδείου Πετρούπολης, διπλωματούχος κιθάρας, και πτυχιούχος Αρμονίας και Αντίστιξης, έγινε δεκτός με υποτροφία στο Lehigh University (Pennsylvania) σε ένα ειδικό πρόγραμμα για σπουδαστές φυσικών επιστημών, ενώ παράλληλα θα σπουδάσει Σύνθεση με καθηγητή τον Paul Salerni. 





Ο Μάριος Χριστοδούλου, γεννήθηκε στις 20-3-1996. Ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας στο Ωδείο μας στην τάξη του καθηγητή Βασίλη Καναρά και πήρε δίπλωμα με άριστα τον Ιούνιο του 2013. Εν τω μεταξύ, από τις αρχές των σπουδών του είχε δείξει μεγάλη έφεση στην σύνθεση, συνθέτοντας κομμάτια για κιθάρα και κατόπιν υποδείξης του καθηγητή του Βασίλη Καναρά και του καλλιτεχνικού διευθυντή Γιώργου Χατζημιχελάκη, παρουσίασε τα έργα του στον συνθέτη Γιώργο Κουρουπό, τον μαέστρο και συνθέτη Θόδωρο Αντωνίου και τον μαέστρο Μίλτο Λογιάδη, παίρνοντας κολακευτικά σχόλια. Από τότε (2007) ξεκίνησε μαθήματα Ανώτερων Θεωρητικών στο Ωδείο μας με καθηγητή τον Σταμάτη Αθανάσουλα και πήρε με άριστα πτυχίο Αρμονίας (2010), πτυχίο Αντίστιξης (2012) και συνεχίζει στην Φούγκα, ενώ σπουδάζει παράλληλα και πιάνο με καθηγήτρια την Ροδούλα Χαρδαλή. 

Σημειωτέον, ο Μάριος Χριστοδούλου έχει τιμήσει το Δημοτικό Ωδείο Πετρούπολης πάμπολλες φορές παίρνοντας πλήθος βραβείων σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Κιθάρας, πάντοτε με την καθοδήγηση του καθηγητή του Βασίλη Καναρά. Επίσης, εκτός από το Lehigh University, το οποίο τελικά επέλεξε, είχε γίνει δεκτός με υποτροφία σε άλλα 4 Πανεπιστήμια: Wesleyan University (Connecticut), Bard College (New York), Ithaca College (New York), Hofstra University (New York). Του ευχόμαστε καλή φοίτηση και σταδιοδρομία και κάθε του επιτυχία θα αποτελεί πάντοτε τιμή για το Δημοτικό Ωδείο Πετρούπολης.