Συναυλία του Δημοτικού Ωδείο Πετρούπολης στη Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015, στις 15.00, το Δημοτικό Ωδείο Πετρούπολης εγκαινιάζει μια σειρά εμφανίσεων στη Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με μία συναυλία διάρκειας μιας ώρας. Οι εμφανίσεις αυτές, με βάση όσα προβλέπονται από το Μέγαρο, αφορούν σπουδαστές Ωδείων επιπέδου Ανωτέρας τουλάχιστον, διακεκριμένους σπουδαστές, ή Χορωδιακά και Οργανικά σύνολα και είναι μια ευκαιρία για τους σπουδαστές μουσικής να αποκτήσουν εμπειρία εμφάνισης σε έναν καταξιωμένο χώρο, άρτια εξοπλισμένο, παρουσιάζοντας την δουλειά τους.

Για την πρώτη αυτή εμφάνιση, το Ωδείο μας θα εκπροσωπήσουν η τριακονταμελής Νεανική-Μικτή Χορωδία του, με πρόγραμμα τετράφωνο (διεύθυνση Ροδούλα Χαρδαλή, πιάνο Έρη Χαρδαλή), καθώς και οι κορυφαίοι τελειόφοιτοι διπλώματος σπουδαστές από τα τμήματα οργάνων: Βικτωρία Αθανασοπούλου φλάουτο (τάξη Στεφανίας Κατσαρού), Μιχάλης Γιαβρής τσέλο (τάξη Κωστή Θέου), Αριστοτέλης Δοβρίδης πιάνο (τάξη Στέφανου Σιγάλα), Κωνσταντίνος Ορφέας Θεοδωρόπουλος κιθάρα (τάξη Άγγελου Τσαγκαράκη), Ζωή Κουτσοθοδώρου κιθάρα (τάξη Αντώνη Γιαβρή) και Σοφία Σιάμπαλια κιθάρα (τάξη Παναγιώτη Δεληγιάννη). Στο πιάνο συνοδεύει ο καθηγητής Πάνος Λουμάκης. Σε επόμενες εμφανίσεις θα συμμετάσχουν και άλλοι μαθητές Ανωτέρας απλώς, ή και διακεκριμένοι μικρότεροι σπουδαστές (σε διαγωνισμούς ή εξαιρετικής επίδοσης).


Η φωτογραφία είναι από την σύμπραξη μελών της Νεανικής Μικτής Χορωδίας μας με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και άλλα χορωδιακά σύνολα στην περσινή παρουσίαση του εμβληματικού έργου «Ουγγρικός Ψαλμός» του Ζόλταν Κόνταϋ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (28 Μαρτίου 2014).
Η αίθουσα της Βιβλιοθήκης του Μεγάρου χωράει 100 άτομα, οπότε αναγκαστικά η παρακολούθηση της συναυλίας θα γίνει με προσωπικές προσκλήσεις που έχουν ήδη διατεθεί σε οικείους των συμμετεχόντων κυρίως, καθώς και σε θεσμικούς εκπροσώπους του Δήμου Πετρούπολης.